Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 04:06

1ο Συνέδριο Ψυχοθεραπείας

Οκτωβρίου 2022 - 9 Οκτωβρίου 2022
Λεπτομέρειες:
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία να ανακοινώνουμε την διεξαγωγή του 1ου Συνεδρίου Ψυχοθεραπείας που οργανώνει η Εταιρεία με τον Κλάδο Ψυχοθεραπείας. Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Οκτωβρίου 2022 στο κτήριο ΑΚΙΣΑ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Ζούμε σε μια εποχή που η ψυχοθεραπεία συνδυάζει τις από μακρού χρόνου εγκατεστημένες μεθόδους και τεχνικές της με την καθιέρωση των σύγχρονων ταξινομικών συστημάτων, του βιοψυχοκοινωνικού πρότυπου, την πρόοδο της ψυχοπαθολογίας και των νευροεπιστημών καθώς και τη βασισμένη στην τεκμηρίωση ψυχιατρική, εξελίξεις οι οποίες συνέβαλαν στην ισχυροποίηση του σκέλους της επιστημονικής βάσης της ψυχοθεραπείας καθώς και των δεδομένων που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της.

Το συνέδριο μας καλείται, συνεπώς, να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα διαλόγου για όλα τα θέματα που απασχολούν την ψυχοθεραπεία στον τόπο μας όπως η θέση της στην ψυχιατρική θεραπευτική, θέματα πιστοποίησης, ο διάλογος ανάμεσα στις ποικίλες κατευθύνσεις της και ανάμεσα στα ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, η εκπαίδευση σε αυτή, η έρευνα στην ψυχοθεραπεία κ.ά. Για τους λόγους αυτούς θα συμπεριλάβει διαλέξεις από εγνωσμένης αξίας ψυχοθεραπευτές, στρογγυλές τράπεζες, εργαστήρια, καθώς και προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις. Αναζητούμε λοιπόν τη συμμετοχή και τις προτάσεις σας ώστε το συνέδριο αυτό να πετύχει τους στόχους του και να καθιερωθεί ως σημαντικό βήμα διαλόγου και συνάντησης των ψυχιάτρων αλλά και των άλλων ειδικών της ψυχικής υγείας που ασκούν την ψυχοθεραπεία.

Με την ευχή ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και μακριά από τα σοβαρά προβλήματα που εδώ και μια διετία έθεσε η πανδημία COVID-19 στις δραστηριότητες μας, αισιοδοξούμε για την επιτυχία του συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΨΕ
Β. Μποζίκας, Kαθηγητής

Η τριμελής επιτροπή του Κλάδου Ψυχοθεραπείας
Ρ.Γουρνέλλης, Καθηγητής
Φ.Γονιδάκης, Αν. Καθηγητής
Ι.Μαλογιάννης, Δρ., Ψυχίατρος