Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 23:04

Ημερίδα «Delete στις εξαρτήσεις, enter στη ζωή»

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο για την UNESCO στην Ελλάδα (Center for UNESCO in Greece) υλοποιεί ημερίδα με θέμα: «DELETE ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ, ENTER ΣΤΗ ΖΩΗ – Διαδίκτυο και αλκοόλ στον αστερισμό των νέων», στις 17 Απριλίου 2013 και ώρα 6.00 μ.μ., στην Αίθουσα Δημ. Συμβουλίου στο Δήμο Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 9.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με τίτλο «Πρωτοβουλία Ορίζοντας».
Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το θέμα της κατάχρησης του διαδικτύου αλλά και του αλκοόλ, που παρατηρείται κυρίως στους έφηβους – μαθητές. Η σημασία της πρόληψης και η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Φορέων (Σύλλογοι, Οργανώσεις, εκπαιδευτική, επιστημονική κοινότητα, κ.α.) με την τοπική κοινωνία θεωρείται επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο για την UNESCO στην Ελλάδα (Center for UNESCO in Greece) προχώρησε στην ενημέρωση 2.541 μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων και Λυκείων (Γενικών και Επαγγελματικών) σε συνολικά 13 σχολικές μονάδες, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Την ημερίδα θα προσφωνήσουν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης και η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου για την UNESCO στην Ελλάδα, Δρ Όλγα Μπόμπολα.
Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι: Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ο κ. Γιώργος Κουρδής, Δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο κ. Στέφανος Τσιπουράκης, Γαστρεντερολόγος και η Σαλώμη Καφούρη, Ph.D., Ψυχολόγος – Αναπτυξιακή Νευροψυχολόγος.
Τ
ις εργασίες της ημερίδας θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος «Πρωτοβουλία Ορίζοντας».