Άρθρα

Άρθρα (21)

Επειδή στον τομέα της ψυχολογίας η πληροφόρηση που έχει ο μέσος άνθρωπος είναι ελλιπής και συχνά λανθασμένη, στο χώρο αυτό θα βρίσκετε άρθρα για την ψυχολογία.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 03:34

ΠΟΥ- παγκόσμια ψυχική υγεία: "Ο πόνος είναι τεράστιος"

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε σήμερα όλες τις χώρες να επενδύσουν περισσότερο στην ψυχική υγεία, επισημαίνοντας ότι “ ο πόνος είναι τεράστιος” και επιδεινώθηκε από την πανδημία covid-19.

Ακόμη και πριν την πανδημία σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως αντιμετώπιζαν κάποια ψυχική ασθένεια, υπογράμμισε ο ΠΟΥ στη μεγαλύτερη έρευνά του για την παγκόσμια ψυχική υγεία.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 03:25

Ένα διάλειμμα μόνο μίας εβδομάδας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βελτιώνει την ψυχική υγεία των χρηστών

Οι άνθρωποι που σταματούν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ακόμη και για μόνο μία εβδομάδα εμφανίζουν σημαντική βελτίωση στη διάθεση και την ψυχική υγεία τους, π.χ. στο άγχος και την κατάθλιψή τους, όπως δείχνει μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 03:15

Ποιες δραστηριότητες μειώνουν και πόσο τον κίνδυνο άνοιας

Η ανάγνωση ενός βιβλίου, η αφιέρωση χρόνου στην οικογένεια και στους φίλους, οι χειροτεχνικές δημιουργίες, η γιόγκα, τα σπορ και ο εθελοντισμός είναι ανάμεσα σε εκείνες τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος συχνότερα, προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και γενικότερα άνοιας, δείχνει μια νέα μελέτη Κινέζων επιστημόνων. Το μεγαλύτερο όφελος έχουν οι νοητικές-γνωστικές δραστηριότητες και έπονται οι σωματικές και οι κοινωνικές.

Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 04:35

Καθυστερούν να μιλήσουν τα παιδιά που παίζουν με ηλεκτρονικές συσκευές

Τορόντο, Καναδάς
Όσο περισσότερο χρόνο ασχολείται ένα παιδί πριν την ηλικία των δύο ετών με έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές, τόσο πιθανότερο είναι να αρχίσει να μιλάει με καθυστέρηση, σύμφωνα με καναδική μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Παιδιατρικών Ακαδημαϊκών Εταιρειών, στο Σαν Φρανσίσκο.

Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 02:38

Τα παιδιά πενθούν διαφορετικά απ’ τους ενήλικες

Τα παιδιά θρηνούν την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου με διαφορετικό τρόπο από τους ενήλικες και η θλίψη τους μπορεί να μην είναι ανιχνεύσιμη. Συχνά δεν εμφανίζουν όλα τα συμπτώματα των ενηλίκων, όπως απόσυρση γιατί δεν έχουν τη λεκτική ικανότητα να τα εκφράσουν.

Σελίδα 1 από 5